Pelitilaa rahoitusmarkkinoiden ympärillä

Yhä useampi ekonomisti on tullut vakuuttuneeksi siitä, että rahoitusmarkkinoiden sääntelyä on tavalla tai toisella edistettävä. Taloussanomien kolumnistina toimiva Harvardin yliopiston professori Kenneth Rogoff on yksi näistä.

Rogoff on tutkimuksissaan havainnut, että voimakkaan sääntelyn kausina on merkittävästi vähemmän finanssikriisejä, kuin kevyesti säännellyillä kausilla. Tämä tutkimustulos ei ole kovinkaan yllättävä.

Sääntelyn voimakkuudesta ja teknisestä toteuttamisesta on esitetty toistaiseksi varsin vähän tuoreita ideoita. Kompromissia tullaan etsimään jostain 1950-luvun ”rahoituskurimuksen” ja 2000-luvun rahoitusinnovaatioiden maailman välillä.

Lopullinen tulos ja rahoitusmarkkinoiden tulevaisuus ovat paljolti riippuvaisia siitä, millainen yhteiskunnallinen näkemys muodostuu vallitsevaksi lähitulevaisuudessa. Poliittista pelitilaa nimittäin rahoitusmarkkinoiden uudelleenjärjestelyn ympärillä riittää. Tämän tilan hyödyntäminen on oivallinen tilaisuus myös sosialidemokraattiselle liikkeelle.

Advertisement

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: