Eläkkeet turvassa

Suomen suurimpiin kuuluvan eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen tuore varatoimitusjohtaja ja yhtiön sijoitustoiminnasta vastaava Timo Ritakallio antoi arvionsa maailman osakemarkkinoiden tilasta. Ritakallion mukaan Yhdysvaltojen osakemarkkinoilla käännös parempaan saatetaan nähdä jo muutamien kuukausien sisällä. Usko perustuu aikaisemmille kokemuksille Yhdysvaltojen talouden kyvystä toipua laskusuhdanteista.

Ilmeisesti eläkevakuutusyhtiössä ei ole suoritettu riittävän syvällistä analyysia tämän hetkisestä Yhdysvaltojen talouden ja osakemarkkinoiden tilasta. Viimeisten vuosikymmenten aikana Yhdysvaltojen talous on onnistunut kääntämään nopeasti kurssinsa laskusuhdanteessa ruokkimalla uusia velkarahoitteisia kuplia. Rahoitusmarkkinoiden kriisiytymisen jälkeen tämänkaltaiset pakotiet ovat suljettuja ja pysyvät suljettuina kunnes luottamus markkinoihin palautuu. Tämä puolestaan on mahdollista vasta sen jälkeen, kun kaikki ilma velkakuplasta on päässyt pihalle.

Jotta kokonaiskuva rahoitus- ja osakemarkkinoista selviäisi myös Ilmarisen sijoitustiimille, olisi syytä tarkastella hintojen kehitystä pidemmällä aikavälillä. Tällöin voitaisiin havaita, kuinka pitkäkestoisesta kehityksestä nykyinen kriisi juontuu. Myös tulevaisuuden kehitysarviot voisivat tätä kautta muuttua realistisemmiksi, mikä varmasti auttaisi myös sijoitustoiminnan suunnittelussa ja eläkerahastojen arvon säilyttämisessä.

Suositeltavaa luettavaa kaikille asiasta joko työn tai harrastuksen puolesta kiinnostuneille on viimeisin Steve Keenin Debtwatch -analyysi, jossa käydään läpi myös Yhdysvaltojen osakemarkkinoiden tilannetta.

Avainsanat: , , ,

Yksi vastaus to “Eläkkeet turvassa”

  1. globaalisosialidemokraatit Says:

    Näyttää siltä, että Debtwatch-blogi on tällä hetkellä poissa pelistä. Kyseessä saattaa olla ”ylempien tahojen” toimenpide, jolla totuutta Yhdysvaltojen osakemarkkinoiden tilasta halutaan peitellä.

    Toivottavasti blogi palaa takaisin nopeammin, kuin Wincapitan sivut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: