Rahoitusmarkkinoiden tilanne puhuttaa

Hansjörg Herr ja Rainer Stachuletz kirjoittavat Internationale Politik und Gesellschaftlehdessä rahoitusmarkkinakatastrofeista ja rahoitusmarkkinoiden regulaatiosta. Saksankielinen artikkeli on luettavissa täältä ja englanninkielinen lyhennelmä täältä.

Herrin ja Stachuletzin teesin mukaan meneillään oleva rahoitusmarkkinakriisi – joka on jo neljäs vuosikymmenen sisään – on horjuttanut kumoon ajattelumallin, joka uskoo vapaiden ja säätelemättömien rahoitusmarkkinoiden yleistä hyvinvointia kasvattavaan voimaan. Säätelyä kannattava näkökanta on taas vallannut sijaa, kun epärationaalisten markkinatoimijoiden ja asymmetrisen informaation ongelmien kanssa painiva rahoitusmaailma on ajanut itsensä kriisistä kriisiin.

Yhdysvaltojen subprime-asuntolainakriisi osoittaa, että jos lainanantajat eivät itse ota vastuuta asiakkaidensa maksukyvystä sekä laadusta ja myyvät riskit edelleen, edessä on väistämättä ongelmia. Pahimmassa tapauksessa ongelmat kasautuvat maailmanlaajuiseksi rahoitusmarkkinoiden kriisiksi, jonka seuraukset leviävät ennen pitkää myös reaalitalouteen.

Mainokset

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: